MENU RESTAURACJI

Unikatowe menu restauracji Piatto 1888

Zapraszamy do odkrywania naszego wyjątkowego menu, w którym nasi kucharze tworzą niepowtarzalne potrawy z najwyższej jakości składników. Każde danie jest osobistym dziełem sztuki kulinarnej, odzwierciedlającym pasję i kreatywność naszego zespołu.

Nasi kucharze korzystają z różnorodnych, starannie wyselekcjonowanych komponentów, aby zaskoczyć Wasze podniebienia i zaoferować doznania smakowe, których nie doświadczycie nigdzie indziej. W naszym menu nie ma dwóch identycznych dań – każde jest unikatowe i oparte na harmonii smaków oraz estetyce.

 

 

 

 

Dzieła sztuki na talerzu

restauracja śląsk
kolacja degustacyjna żywiec
kuchnia premium żywiec
wołowina żywiec
restauracja żywiec rynek

Menu

Kawior Antonius Oscietra ***** 30g
398 PLN

Tacos z guacamole i salsą mango
38 PLN
Hiszpańskie wędliny
78 PLN
Hiszpańskie sery
78 PLN
Czerwone krewetki głębinowe na białym winie i czosnku z cytryną i pieczywem
88 PLN
Patatas bravas
38 PLN

Tatar z polędwicy rasy Rubia Gallega Vaca Vella Marella podany z majonezem grzybowym, marynowanymi kurkami i pieczywem naszego wyrobu
148 PLN
Ostrygi Fine de Claire podana z szalotką i cytryną
58 PLN
Zamburinias a la plancha podane z cytryną, natką pietruszki, młotkowanym czarnym pieprzem, oliwą z oliwek i czosnkiem
88 PLN
Glazurowane buraki obtoczone w kozim serze, panierowane w panko podane z sałatką ze świeżych ziół obsypane migdałami suszonymi w soli i pesto bazyliowym
58 PLN
Chrupiące pierożki na parze faszerowane pieczoną dynią, czosnkiem, brokułem, imbirem podane z sosem sezamowym i sojowym
58 PLN
Ślimaki zapiekane z masłem rakowym podane z chrupiącym pieczywem i masłem ziołowym
88 PLN
Świeże smażone raki na maśle czosnkowym podane z cytryną i chrupiącym pieczywem
58 PLN

Rosół na ogonach wołowych podany z domowym makaronem, marchewką i pietruszką
38 PLN
Zupa ze świeżych raków podana z groszkiem, kukurydzą, papryką i jajkiem poche
38 PLN
Krem z rydzów na białym winie z rozmarynem obsypany pudrem grzybowo-ziołowym
48 PLN
Jedwabista zupa z fenkułu podana ze szpinakiem i chrupiącymi grzankami z parmezanem
38 PLN

Stek z polędwicy rasy Rubia Gallega Vaca Vella Marella podany z grateną ziemniaczaną, grillowaną kukurydzą i sosem śmietanowo rakowym
248 PLN
Skoki z królika w sosie szafranowo migdałowym podane z mhammasem z groszkiem i tymiankiem w towarzystwie glazurowanej marchewki
88 PLN
Sollomilo iberico de bellota podana z sufletem grzybowym, roladą z papryki piquillo z musem z ciecierzycy i trufli i warzywnym jusem
118 PLN
Filet z halibuta podany na dwukolorowej fasoli z pomidorami cherry, fenkułem, pomarańczami, selerem naciowym w towarzystwie oliwy koperkowej
118 PLN
Placuszki marchewkowo-dyniowe podane z pastą z ciecierzycy, chrupiącymi blanszowanymi warzywami i pistacjami prażonymi
58 PLN
Pieczona przepiórka faszerowana pomarańczami podana z placuszkami z bakłażana i puree ze skorzoneli, oblana sosem pomarańczowym z gorczycą i karmelem
68 PLN
Schab z dzika duszony w rydzach, śmietanie i miodzie podany z puree ziemniaczano-porowym
118 PLN
Czerwone krewetki głębinowe podane na risotto z atramentem mątwy, groszkiem, masłem, parmezanem i glonami kombu
188 PLN

Spaghetti a la putanesca z anchois, czarnymi oliwkami, pomidorami, czosnkiem, chili, kaparami i parmezanem
68 PLN
Makaron troffie z maślakami na białym winie, czosnkiem, cebulą, szczypiorkiem, orzechami pinii i parmezanem wegańskim
78 PLN

Sałatka z indykiem z orzeszkami pinii, szpinakiem baby, pomidorami cherry, serem halloumi, bazylią, kremem balsamicznym, papryką peperoni, rodzynkami i oliwą
68 PLN
Sałatka z radicchio i winogron z orzechami włoskimi, kremem balsamicznym, rukolą, rozmarynem, miodem, pomidorkami cherry i piklami.
68 PLN

Tarta z kremem z mascarpone z białą czekoladą podana ze świeżymi owocami i miętą
38 PLN
Kremówka waniliowo-czekoladowa podana ze świeżymi owocami i miętą
38 PLN
Magador podany z kremem czekoladowym, świeżymi malinami i wiórkami czekoladowymi
38 PLN

Zapraszamy do podróży przez nasze kulinarne doznania, gdzie każdy posiłek to prawdziwe doświadczenie dla zmysłów.

Restauracja Piatto 1888 to miejsce, gdzie smak, kreatywność i doskonała jakość spotykają się w jednym wyjątkowym miejscu.

Zarezerwuj